Klíma beszerelés tudnivalók

Klíma beszerelés tudnivalókAhogy egyre melegebbek a nyarak, egyre több ember van, aki csak klímával tudja elviselni ezt a forróságot. Ha még nem rendelkezel klímával, akkor összeszedtük a klíma beszerelés tudnivalóit, hogy tisztában lehess azzal, hogy mire számíts a folyamat során.

Klíma vásárlás esetén először is tudni kell, hogy csak regisztrált, engedéllyel rendelkező szerelő szerelhet be klímát, sőt, magánszemély nem is vásárolhat készüléket akkor, ha nincs regisztrált szerelője, aki azt be fogja szerelni. Mindenképpen fel kell keresned tehát valakit, amit beszereli majd a kiválasztott klímát.

Azzal is érdemes tisztában lenni, hogy főszezonban nagyon nehéz klímaszerelőt találni, ha a nyár közepén sürgősen kell klíma, akkor prémium árat kell fizetni érte.

A klíma beszereléssel kapcsolatban a következőket kell tudni. A split klímák egy beltéri és egy kültéri egységből állnak, tehát a lakásban belül, és a lakáson kívül is lesz munkája a szerelőknek. A szereléshez a csöveket vagy a falban kell elvezetni, vagy kábelcsatornával. A fali elvezetés magasabb költségekkel jár, viszont javítás, festés után nem lesz nyoma a vezetékeknek, csöveknek.

A klíma szereléshez szigetelt rézcsőre van szükség, aminek az ára elég magas. Minél több ilyen csövet kell használni, annál magasabbak lesznek az összköltségek is. Érdemes tehát úgy elhelyezni a belső és külső egységeket, hogy minél közelebb legyenek egymáshoz.