A legnépszerűbb gyógyteák

A legnépszerűbb gyógyteákA gyógyteák olyan készítmények, melyek különböző gyógynövényekből készülnek, és általában valamilyen egészségre pozitív hatásuk miatt fogyasztjuk őket, amit a gyógynövények hatóanyagainak köszönhetnek. Számos különböző gyógytea létezik, nézzük meg a legnépszerűbbeket.

A kamilla teával valószínűleg szinte mindenki találkozott már, gyulladáscsökkentő és nyugtató hatása miatt fogyasztjuk rendszeresen. Mindezek mellett antioxidáns hatása is van, így a káros szabadgyökök ellen is védelmet jelent. Természetesen nem csak az egészségügyi hatásai miatt, hanem íze miatt is nagyon sokan kedvelik a kamilla teát.

Ha emésztési zavarok, gyomorpanaszok gyötörnek, akkor a borsmenta tea az egyik legjobb választás. Segít pl. a gyomorégés vagy a puffadás enyhítésében is, mentolos összetevőjének köszönhetően pedig a légutakat is nagyon jól tisztítja.

A gyógyteák közül nagyon sokan kedvelik a citromfű teát. A citromfű tea nagyon jóízű gyógytea, ráadásul számos pozitív hatása is van. Segít pl. az alvásproblémák kezelésében, nyugtató és stresszcsökkentő hatásának köszönhetően. Szintén a gyulladáscsökkentés segít torokfájás esetén is, és erősíti az immunrendszert is.

Szintén az íze miatt is nagyon sokan kedvelik a csipkebogyó teát. Egészségügyi hatásait elsősorban a magas C-vitamin tartamának köszönheti, így segít a fertőzések és a gyulladások elleni védekezésben.